Сподели

Филип Търпов публикува това на 19/02/2015 в категория Новини

Новият Alien е обявен официално!

И се снима от Нийл Бломкамп, ура!

Alien

Виртуозът на специалните ефекти и филми със социални послания – Нийл Бломкамп, обяви, че поема щафетата на любимата ни поредица Alien. Режисьорът на филми като District 9 и Elysium ни тийзваше с брутални артове миналия месец и говореше, че някога е замислял продължение на серията.

От 20th Century Fox се изказаха, че биха с удоволствие продуцирали подобен проект, а самия Бломкамп изрази нескрито желание да се занимава с ксеноморфи. Очевидно тези събития са довели до стискане на ръцете между двете страни и сега режисьорът излезе с официално становище.

“Мисля, че официално това е следващият ми филм.”

Все още не е ясно накъде ще поеме сюжетът, както и дали Сигърни Уивър ще участва в него.

“Сигърни знае за този проект и част от него беше вдъхновен от разговор между мен и нея, докато снимахме Chappie. Споделяхме си мисли за това, как са се развили филмите след Alien и Aliens, и как тя се е чувствала за развитието на героя на Рипли. Имаше толкова много жар в начина, по който говореше.”, казва Бломкамп.

20th Century Fox потвърдиха новината, изяснявайки, че това ще е продължение на оригиналния Alien франчайз и няма да има общо с Prometheus, който ще излезе на 4 март 2016.

Um… So I think it's officially my next film. #alien

A photo posted by Brownsnout (@neillblomkamp) on

Източник: Coming Soon

Какво мислиш?

comments powered by Disqus