Сподели

Николай Жеков публикува това на 14/10/2015 в категория Настолни

Kickstarter на седмицата – Scythe, или завръщането на стандарта Stonemaier

scythe

След като доби огромна популярност със супер успешните Kickstarter кампании на Viticulutre и Euphoria, американският дизайнер Джейми Стегмайер реши да премери сили с рекордите на онлайн платформата за финансиране с последният си проект. Новата настолна игра на Stonemaier Games се нарича Scythe и ни пренася в една алтернативна Източна Европа, в която пет супер сили водят битка за непознатите и богати земи между тях. Уникалното в историята на играта е, че вместо класическите за времето средства на водене на война, фракциите разполагат с огромни мекове!

Под капака на Scythe ни очакват двадесет и пет миниатюри, пет уникални фракции, интересна система на подобрения и асиметричен геймплей. Играта беше представена на изложението в Есен тази година и съвсем заслужено оглави всички новинарски сайтове след това. Не на последно място, Scythe е илюстрирана от Jakub Rozalski, чиято работа придава уникалния вид на играта.

Макар да беше финансирана само за няколко часа, Scythe все още може да бъде подкрепена в Kickstater. Желаещите да се сдобият с нея могат да го направят, като подкрепят кампанията тук.

scythe

Какво мислиш?

comments powered by Disqus