Сподели

Николай Жеков публикува това на 20/07/2015 в категория Новини

Топ 5 настолни игри на български език!

настолни игри на български

Настолните игри навлизат все по-сериозно като хоби в България. Макар по други географски ширини те да са традиционни и много добре познати, у нас движението около тях се забелязва в последното десетилетие. По-рано през годината ви показахме първата изцяло българска настолна игра – Bright Future! Всъщност обаче има и доста заглавия, които са преведени на български език за удобството на вас – потребителите.

Знам, че голяма част от обществото на настолните играчи няма проблем с английския и съществува и мнението, че залгавията не бива да се превеждат, но днес няма да го коментирам. С настоящата класация целя да ви покажа, че навлизането в хобито далеч не е толкова трудно, особено при наличието на много игри, изцяло преведени на български. Ето само пет предложения за страхотни настолни игри на български език!

5. Тери Пратчет: Вещиците – Paladium Games

настолни игри на български

Тери Пратчет: Вещиците (или само Вещиците) е втората игра от серията, базирана на успешните книги на сър Тери Пратчет. За разлика от Discworld: Ankh-Morpork, във Вещиците действието се развива в магическата земя Ланкър, където играчите поемат ролите на обучаващи се вещици и произтичащите от това малки и големи проблеми.

Четирите героини включват познати от книгите лица като Тифани Сболки и Аннаграма Ястребска, в чиято роля можете да се превъплътите. По време на приключенията си трябва да си сътрудничите с останалите играчи, за да избегнете ескалирането на кризи, а в подходящия момент можете и да се съберете с тях за по чаша чай. Основното предизвикателство във Вещиците са проблемите – задачи, вариращи от тривиални неща като болно прасе, до сериозни изпитания като инвазията на елфите. Проблемите се решават с малко главознание, простичко хвърляне на зар и известна доза магия, а когато късметът не е достатъчен можете да прибегнете до помощта на други герои от книгите на Пратчет като Баба Вихронрав и Леля Ог.

настолни игри на български

Интересното при Вещиците е, че играта е кооперативна, но все пак има само един победител. С други думи докато се опитвате да помагате на останалите, трябва да се стремите и към най-добър резултат, ако искате да победите. Играта отнема около час са изиграване и в нея могат да се включат от двама до четирима, а освен това е предвиден и солов вариант.

Преводът на български е на ниво, а единственият проблем, който произлиза от по-ниската цена на преведените Вещици е фактът, че тематичните пионки с формата на шапки в българската версия са пластмасови, а не дървени.

Prev1 от 3Next
Тази публикация е разделена на страници

Какво мислиш?

comments powered by Disqus