Сподели

Николай Жеков публикува това на 20/07/2015 в категория Новини

Топ 5 настолни игри на български език!

4. Кралят на Токио – Фантасмагория

настолни игри на български

Кралят на Токио е дело на небезизвестния Ричард Гарфийл, но за разлика от останалите му игри, тук няма да боравите с тестета от карти с чудовища и магии или да влизате в ролята на хакери. Целта на играта е проста – да съберете най-много точки, унищожавайки Токио или да сте единственият оцелял след мелето. Но най-важното е, че спечелването на титлата „Крал на Токио” се постига с раздаването на много шамари!

О, забравих ли да спомена, че в Кралят на Токио поемате ролята на гигантски роботи, мутирали чудовища и дори кибер заек? В основата на играта е проста механика на хвърляне на зарове, която представлява тематичен вариант на известната игра “Yahtzee”. Заровете в Кралят на Токио ви позволяват да събирате точки и енергия, да се лекувате, както и да замахвате в посока на приятелите си (което е доста по-вълнуващо от трупането на точки). Тъй като имате право на три хвърляния, в които можете да замените някои от шестте зара, можете да направите комбинация от гореспоменатите действия.

настолни игри на български

Територията на Токио е важна част от играта, защото носи точки на този, който я обитава, но пък дава възможност на всички останали чудовища да ви атакуват. Малко разочароващо е, че различните чудовища в играта нямат самостоятелни суперсили, но това е лесно поправимо с картите, които можете да купувате с енергия. Искате да се сдобиете с огнен дъх, регенерация или дори втора глава? Това са само малка част от подобренията, които можете да използвате, за да раздавате шамари по-ефективно.

Кралят на Токио може да е състезателна игра, но тя е особено подходяща за семейна обстановка, защото правилата са перфектно преведени на български и се обясняват за по-малко от пет минути.

Пълното ни ревю на играта можете да прочетете тук.

3. Цивилизация – Фантасмагория

настолни игри на български

Напоследък Цивилизация намира място в повечето списъци, които правя, което може би се дължи на факта, че тя е една от любимите ми игри. Макар да не съм най-големият почитател на видео игрите, настолният вариант ме грабна с дълбочина и различни начини за постигане на победа.

В Цивилизация играчите поемат ролята на една от шест нации, която трябва да развият от малък град до велика сила. Това, което прави играта безкрайно интересна и преиграваема са различните начини за победа. Можете да триумфирате чрез военна, икономическа, научна и културна победа, всяка от които предлага съвсем различен стил на игра, а в комбинация с уникалните характеристики на всяка нация се получава голямо разнообразие от стратегии, които можете да приложите.

Играта ще ви грабне с това, че е изненадващо детайлна и включва много интересни възможности, които да изпробвате. Можете да сменяте формите на управление на нацията си, да строите чудеса и да комбинирате технологиите по различен начин. В комбинация с различните начини за победа и стратегията, която изберете за постигането ѝ, Цивилизация оставя усещането за различна игра всеки път, когато я играете.

цивилизация

Цивилизация е сложна стратегическа игра, която изисква управление на ресурси, разработка на технологии и развитие на градове. Това предполага доста сериозно използване на текст и именно затова преводът тук е много важен. Хубавото е, че той е безупречен и няма да срещнете трудности и неясноти с правилата или картите.

Цивилизация може да се играе от двама до четирима и в зависимост от броя на играчите може да отнеме от два часа до значителна част от деня ви.

Пълното ни ревю на играта можете да прочетете тук.

Prev2 от 3Next
Тази публикация е разделена на страници

Какво мислиш?

comments powered by Disqus